Máme tu pro vás druhý díl seriálu o principech sociálního podnikání. Tentokrát se zaměříme na sociální prospěch a vše, co děláme jako sociální podnik pro společnost.

Co je to ten společenský prospěch?

Dalším principem, který by nás měl jako sociální podnik zaštítit, je sociální prospěch. Co to obnáší?

  • 30 % zaměstnanců ze znevýhodněných skupin - zaměstnanci pocházející ze znevýhodněných skupin by měly tvořit více než 30 % zaměstnanců. Přesné údaje lze dohledat v dokumentu „Příloha č. 2 výzvy č. 03_22_024“ vydaného v rámci projektu Zaměstnanost plus, financovaného Evropskou unií.
  • Integrační podpora pro zaměstnance - podnik poskytne osobám ze znevýhodněných skupin integrační podporu a to zejména psychosociální. V praxi to znamená, že zaměstnance podpoří v jejich profesním i osobním růstu.
  • Zaměstnanci se podílí na chodu podniku - vedení sociálního podniku pravidelně informuje všechny zaměstnance o plánech, zapojuje je do diskuzí a nechává je podílet se na důležitých rozhodnutích. Dalším krokem je informovanost zaměstnanců o tom, jak si podnik aktuálně stojí a jak se mu daří plnit cíle, které si předsevzal.

Jakmile jsou veškeré interní věci v pořádku, jsme jako sociální podnik připraveni v druhé fázi fungovat navenek.

Vzali jsme na sebe úkol, kterým inspirujeme

Ro-Kytka utváří prostor, který je otevřen novým podnětům nejen z řad zaměstnanců, ale také zvenčí. Fungujeme z podpory vás, našich odběratelů zahradnických a úklidových služeb a jste to zároveň i vy, s kým jsme si vzájemně inspirací. Sociální podnik si klade za cíl nacházet nové, funkční cesty, kterými se může naše společnost ubírat, aniž by zapomínala na menšinové skupiny, v tomto případě sociálně znevýhodněné.
Jak nás můžete podpořit?

Pro inspiraci jsme vybrali některé z našich služeb.

  • Květiny na stůl - pravidelně zajišťujeme květinovou výzdobu pro Kavárnu na Zámecké. Rádi zajistíme květiny i pro váš podnik. Poptat u nás můžete také výzdobu festivalu, svatby, narozenin nebo manažerské porady. Připravíme pro vás i jednu jedinou kytici lučních květin pro maminku nebo zahradní květiny pro přítelkyni či paní učitelku.
  • Čistá okna - během léta jsou okna plná pylu. Rádi je pro vás umyjeme. Ceník najdete v přehledu úklidových prací.

Máte konkrétní představu o spolupráci? Zavolejte nám, rádi ji s vámi probereme.