Zahájením aktivní činnosti se každý sociální podnik zavazuje k několika principům sociálního podnikání. Napsali jsme pro vás sérii článků, v kterých si jednotlivé principy představíme.

5 principů sociálního podnikání

Souběžně se založením a oficiálním otevřením Ro-Kytky jsme řešili řadu administrativních úkonů. Některé se týkaly čistě úřadů, jiné spíše morální stránky projektu. Na řadu přišly i tzv. principy sociálního podnikání. Pět principů, které sociální podnik definují.

  1. Společenský prospěch
  2. Sociální prospěch
  3. Ekonomický prospěch
  4. Environmentální prospěch
  5. Místní prospěch

Přesné znění všech principů lze dohledat v dokumentu „Příloha č. 2 výzvy č. 03_22_024“ vydaného v rámci projektu Zaměstnanost plus, financovaného Evropskou unií.

Společenský prospěch formulován v zakládacích dokumentech

Společenský prospěch, stejně jako ostatní principy, by měl být formulován v zakládacích dokumentech, které jsou zveřejněny během celé doby realizace projektu ve veřejném rejstříku nebo na jiném veřejně přístupném místě, třeba na webu organizace nebo v provozovně podniku.

Cíle a principy sociálního podniku na trhu práce

Cílem sociálního podniku je zaměstnávat a sociálně integrovat osoby znevýhodněné na trhu práce. To se týká především lidí se zdravotním postižením.

Ro-Kytka svou činností odpovídá na potřeby lidí s handicapem nebo s postiženými dětmi z Moravského Krumlova a blízkého okolí. Pomáháme utvářet svět, kde je samozřejmostí dostatek kvalitní práce pro každého, kdo se touží rozvíjet a osamostatnit.

Kvalitní práci bychom si mohli definovat jako prostředí vytvářející optimální podmínky pro dlouhodobé fungování.  Místo, které je tvořeno vzájemnou pohodou s vedoucími, odborným zázemím a oporou ve vedení. Prostředí, kde je vyslyšeno každé slovo, kde si navzájem pomáháme a fungujeme jako tým. V neposlední řadě je to také práce s optimálním finančním ohodnocením, které podporuje samostatný a plnohodnotný život.

Pro většinu lidí je takové zaměstnání samozřejmé. Pro sociálně znevýhodněné ne. Proto vznikla Ro-Kytka, která vytváří pracovní místa uzpůsobená postiženým lidem. Ve společnosti stále panuje přesvědčení, že lidé s handicapem nechtějí nebo nemohou pracovat. Namísto podobných závěrů bychom si však měli položit otázku, jestli jsme je jako většinová společnost přijali mezi sebe nebo se na ně stále díváme s odstupem. Zda jsme pro ně vytvořili vhodná pracovní místa nebo jsme mysleli jen na většinového člověka.

Uvědomme si, že to, že je možná někdy vidíme na úřadu práce nebo venku v pracovní době není dáno tím, že by nechtěli pracovat, ale tím, že nemají kde.

Klíč ke změně má v ruce každý z nás

Můžeme sice založit sociální podnik, ale bez kolektivní spolupráce to fungovat nebude. Klíč ke změně má v ruce každý z nás. Je jím možnost koupit si produkty sociálního podniku a tím dát handicapovaným lidem dostatek práce, za kterou dostanou svou finanční odměnu. V našem případě jsou to úklidové a zahradnické služby. Časem přibudou i rukodělné výrobky.